HEM
HEM
Musik
föregående nästa
DECEMBER

En fransk variant av Grabben i graven bredvid gick i fransk teve. (Som teater har den gått i Frankrike och en del andra europeiska länder i 7-8 år, i somras lär den ha spelas på två scener samtidigt i Paris. Be mej inte förklara…)

I december var jag inbjuden till en högläsningsfestival med vidhängande författarbesök i Toulouse. Träffade valda delar av förlaget Gaia. Närmast mej förläggare Suzanne Juul, en danska som gjort enormt mycket för den nordiska litteraturen i Frankrike.

Svart streckÅret gick i musikens tecken, bla p g a boken Snö kan brinna (om 70-tal, progg, krånglig kärlek och folkmusik) som kom 2015. Har framträtt på flera bibliotek tillsammans med folkmusiker, egna vänner och folk som kommit upp ur publiken samt trevliga bibliotekarier som överraskat och plockat fram instrument. Flera utlandsturneer, bl a till Finland, Åland samt 4 st till Frankrike. Så har det varit en del radio, bl Tankar för dagen i P1 och ett par teveinslag, en del finns nog på nätet om nån skulle vara intresserad. Sålt filmoption till Kusinerna Karlsson-böckerna till SF och till Grabben i graven bredvid till franskt bolag (fransk nyinspelning visades i fransk teve i dec 2016)Rött streck
SE BILDER FRÅN VÅREN 2016 I URVAL >>SE BILDER FRÅN HÖSTEN 2015 I URVAL >>Filmat samtal i ÖrebroAxplock jan 2017: Nya böcker, bl a del 9 av kusinerna karlsson, arbetsnamn "Fällor och Förfalskare." Stort projekt under arbete till 2018. Deltagande i antologier: en juldeckarantologi på Forum och en "Brev till min dotter" 8 mars. Fortsatta krönikor i Etc, nu i söndagtidningen. En del biblioteksbesök, en hel del på Poeten på hörnet, presentatör på Umefolk, franska framträdanden i samband med att boken "Berättelser för till- och frånskilda kommer på franska i maj, Ny festival 13-14 maj, Bok&hav i Karlskrona ( efter Livre&mer i Concaerneau, jag har varit inspiratör) sommar med framträdande på folkmusikfestivaler, kryssning med m-magasin i oktober, samt diverse andra planer.Ska försöka uppdatera lite flitigare, det var 1 och ett halvt år sen sist…Och på Poeten på hörnet fortsätter folkmusikjammen varannan vecka, under ledning av Susanna Martin. Det blir författarbesök också!

Kolla Poetens hemsida eller facebook!

Folkmusikjam för alla åldrar. Varannan vecka.© 2017 Katarina Mazetti. All rights reserved. Webdesign ThorntonArtwork