HEM
HEM
Musik
På Oxford street, med sönerna.
Svart streck


>> Först ett musikframträdande med dragspel och författarkumpaner på Visfestivalen i Lund, sen stressig bokmässa där jag hoppade omkring mellan scenerna. Fransktyska kulturteve-programmet Arte var här och filmade mej, sex personer trampade runt i mitt hus en hel dag.

Weekendresa till London med älskade anhöriga, handlade på fantastiska Hatchards, "boksellers to the Royal Household" (se bild 1)

4:e delen av Kusinerna Karlsson, "Monster och Mörker" kom ut i Sverige – och samtidigt kom de två första delarna på franska och fick goda recensioner (mer om detta i franska avdelningen). Franska bokaffärer är så fantastiska, de tar sig för att välja till "årets bästa ungdomsbok" med banderoll och pris och allt – just för sin egen butik!

Det var lite framträdanden i Kalmar, Umeå, Västerås, Hässleholm, Olofström, Sölvesborg mm…numera ganska lat, tackar helst ja till saker inom tio mils radie från Lund.

I november kom novellsamlingen "Berättelser för till- och frånskilda" ut och fick hyfsat fina recensioner, och då blev det en del radio och teve. Först med Malou i TV4, sen med Lotta Bromé i P4. (Se bild 2)

I november var det Frankriketurné igen, till ungdomsboksfestivalen i Montreuil,där glada franska skolbarn sjöng marseljäsen för mej! (Se bild 3)

Fick också hålla föredrag för svenskstuderande på universitetet i Sorbonne. (Se bild 4)

Kort nedslag i Nantes (nu för tredje gången!) (Se bild 5)...

...och så en tur till – otippat! – Beiruts franska litteraturfestival. (Se bild 6) Hela stan en overklig upplevelse, en gigantisk byggarbetsplats med skyskrapor av banker och hotell över små undanträngda romerska lämningar. (Saudipengar!) Och så männen med spegel på en stång som söker bomber under bilar. Laurent Denimals bild från stan (se bild 7). Oförglömliga möten med läsare på många ställen.

Och så slutade det som det börjat: Spelning med författarkollegor Bengt Liljegren och Niklas Törnlund på kulturhuset Trycket. (Se bild 8)


Rött streck
SE BILDER FRÅN HÖSTEN 2013 I URVAL >>Filmat samtal i Örebro
>>
Nyhet för 2014 är att jag har börjat blogga!

Välkomna till "Gudmodern"!

VÅRENS AXPLOCK


Nya böcker dyker upp, inom och utom landet. Många resor och framträdanden. Novellsamlingen ”Berättelser för till- och frånskilda” tickar på.

”Se under Recensioner”.

Filmat samtal i ÖrebroFebruari Biblioteksbesök (i Lund 4 feb, Bellevue i Malmö 16 feb) Programledare tillsammans med Ronny Eriksson för galakonserten i Umeå världsmusikgala 21 feb, sänds i radio.

Mars 8 mars, leder firandet av internationella kvinnodagen på Poeten på hörnet.

E-novellen "Sluta vara offer, va!" publiceras av bonnierförlaget manusmix. I Tyskland kommer ett par böcker om Kusinerna Karlsson ut.

I Frankrike har boken "Blandat blod" blivit till det snårigare "Le viking qui voulait épouser la fille de soie". Den presenteras bl a på Salon du livre i Paris 21-26 mars, där KM deltar som vanligt.

April 4 april: Skuggteatern i Umeå framför en pjäs där KM skrivit de inledande manussidorna, arbetsnamn "Mammas nya jobb".

11-14 Resa till Metz, som svensk representant vid ett stort internationellt event, "Festival littérature&journalism" med 150 författare från hela världen.

26 april framträdande i Lund för barn- och ungdomsboksarrangören LitteraLund.

Maj 6 maj kommer femte delen av Kusinerna Karlsson och Kattrackan, "Skräckbåten och Svarta damen".

I maj kommer den fransk-tyska kulturkanalen Artes film om fyra svenska författare, varav KM är en.

KM jobbar på ett teatermanus, beställt av regionteatern Blekinge-Kronoberg. Det beräknas vara klart i September och spelas nästa år. Den är inte för barn…

…det är däremot bokmässan i Monpellier i Frankrike, där Katarina deltar 21-23 maj.Och det jobbas vid detta skrivbord, bilden beställd av franska tidningen Le Quotidienne.

Juni Det enda som är helt klart är deltagande i Poesifestival i Geta på Åland, i slutet på juni!

Rött streck

© 2014 Katarina Mazetti. All rights reserved. Webdesign ThorntonArtwork